Tratamente

 Tratamente naturiste pentru gută: 
Schimbarea dietei și a stilului de viață este primul pas pentru combaterea gutei. 
Extracte naturale din plante care funcționează foarte bine ca tratamente naturale pentru gută, unele având efect chiar în 24 de ore de la administrare:

 Curcumin - ( se extrage din făina de turmeric și este cel care dictează gustul, dar și proprietățile benefice ale turmericului.)
Consumatorii de tratamente naturale alternative cunosc foarte bine că extractul de Curcumin este un puternic antiinflamator natural. 
 Pentru persoanele suferinde de gută, Curcumin reduce inflamația asociată acumulării de acid uric, reduce durerea și limitează activitatea radicalilor liberi care pot declanșa inflamație.
 Doza zilnică recomandată se încadrează în jurul valorii de 0-3 miligrame/ kilogram de masă corporală. 
Beneficii
combinație de doi antioxidanți puternici protejează celulele de stresul oxidativ
se prezintă sub formă de tablete

produsul poate fi consumat de vegani 
Mod de administrare = 2 capsule pe zi.

GutaPrim are o formulă complexă din 19 extracte premium dedicate pentru drenarea excesului de acid uric și reducerea inflamației. 
Compoziția doar cu extracte din surse naturale superioare susține activ organismul pentru a drena fluidele în exces, acidul uric și pentru a reda mobilitatea articulațiilor afectate de gută. 
12 extracte care elimină excesul de acid uric  
11 extracte care reduc inflamația articulară 
8 extracte care susțin funcțiile rinichilor 
12 extracte care elimină toxinele acumulate 
5 extracte care asigură digestia purinelor din alimentație Beneficii: 
Reduce valorile de acid uric 
Elimină excesul de apă prin căile renale și urinare 
Curăță sistemul urinar 
Reduce inflamația la nivel articular 
Asigură sănătatea articulațiilor 
Asigură metabolismul proteinelor 
Elimină toxinele din organism 
Asigură sănătatea sistemului digestiv 
Menține o digestie sănătoasă și stimulează absorbția nutrienților 
Reglează greutatea corporală 
Are efect antioxidant

Gout Star - componentele bioactive favorizeaza eliminarea excesului de acid uric si impiedica depunerea cristalelor de
urati in articulatii, rinichi sau alte tesuturi. Sustine eliminarea toxinelor de la nivelul articulatiilor, reducand astfel durerea si inflamatia acestora. 

Bromelaina - o enzima care se gaseste in ananas, bromelaina este o substanta antiinflamatoare eficienta. Se va lua o capsula de 350 sau 500 mg de doua ori pe zi.

Extractul de cirese contribuie la scaderea nivelurilor de acid uric din sange gratie unor compusi numiti anticiani, care au
rolul de a reduce inflamatia. Expertii spun ca toate tipurile de cirese ofera aceleasi beneficii.

Ceai pentru guta
Ingrediente: ienupar, teci de fasole, frunze de urzica, frunze de mesteacan, coada calului.
Actiuni: Elimina acidul uric, contribuie la ameliorarea durerilor musculare/osoase/pelviene, are efect analgezic, antiiflamator, sedativ nervos, remineralizant.
 Pentru tratamentul atacului de gută și profilaxie secundară (reducerea frecvenței sau dispariția atacurilor ulterioare de gută) se recomandă:
 terapia cu antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Acestea se vor administra în doză crescută în contextul atacului de gută, urmând ca doza zilnică să scadă dacă se urmărește prevenirea atacurilor ulterioare.
 Se are în vedere riscul în ceea ce privește mucoasa tubului digestiv (risc hemoragic) și interacțiunea cu medicația antiagregantă plachetară, prescrisă în cazul bolilor cardiovasculare asociate;
 terapia cu antiinflamatoare steroidiene (AIS). Se prescrie în vederea contracarării simptomatologiei algice asociate inflamației. Administrarea se face per os (oral) sau prin injecții intraarticulare. Se are în vedere riscul efectelor adverse precum: modificarea stării emoționale, a nivelului glicemic, a valorilor tensiunii arteriale.
 Terapia cu AIS se alege când celelalte terapii nu au avut succes; terapia cu colchicină. Se prescrie când durerea este intensă. Administrarea este limitată de apariția efectelor secundare nedorite: greață, senzație de vomă, diaree. Specialiștii recomandă administrarea unei doze crescute pe durata atacului gutos, urmând ca doza să scadă în situația tratamentului zilnic ce vizează prevenția atacurilor ulterioare de gută;
 tratamentul în scopul reducerii riscului instalării complicațiilor gutei (apariția tofilor gutoși și a litiazei renale sau a bolii renale cronice, din cauza depozitelor de cristale de urat).
 În condițiile în care pacientul prezintă câteva atacuri de gută anual și când există deja probleme la nivel articular, este identificată prezența tofilor gutoși, a litiazei renale sau chiar a bolii renale cronice, este necesară scăderea nivelului de acid uric din sângele periferic.
 Se recomandă, astfel, fie medicație menită să blocheze producția de acid uric, fie medicație capabilă să îmbunătățească eliminarea acidului uric din organism.
 Medicația menită să blocheze producerea de acid uric – inhibitori de xantin oxidază – reușește să scadă nivelul de acid uric și să reducă riscul instalării gutei. Dar nu este lipsită de efecte secundare, unele destul de severe.
 Medicația menită să crească eliminarea acidului uric din organism (uricozurice) are rolul de a îmbunătăți abilitatea rinichiului de a elimina acidul uric din organism, scăzând astfel nivelul de acid uric sangvin și riscul de a se instala guta, în ciuda faptului că nivelul de acid uric urinar va crește. Uneori, acest tip de medicație se administrează în combinație cu cea menită sa blocheze producția de acid uric. 
  Sfatul specialistului
Hidratarea contribuie la diminuarea riscului de apariție a gutei. Beți 2,5-3 litri apă zilnic! 
 Limitați consumul de alcool și de băuturi îndulcite cu fructoză!
 Mâncați diversificat și cu măsură: reduceți consumul de carne, fructe de mare și alegeți produsele lactate, precum și alte categorii de alimente (conform recomandărilor nutriționistului)!
 Evitați situațiile stresante, practicați sport, slăbiți dacă sunteți supraponderali sau obezi, nu mâncați pe fond emoțional!