Ceaiurile din plantele medicinale vor determina un
proces profund detoxefiant, eliminand din organism acidul uric, dar si alte
substante reziduale si toxice cu care este incarcat. In plus metabolismul se va
echilibra, sistemul imunitar va functiona corect si vitalitatea organismului va
creste. Inflamatiile si durerile vor disparea.
- Se incepe tratamentul cu o cura de sucuri de fructe si
zarzavaturi, timp de 7-10 zile. Se va consuma cate 250 ml (un pahar)de suc la doua ore si
jumatate. Intr-o zi se va insuma 1,5- 2,5 litri de sucuri.
- Se vor folosi articolele de care dispuneti in sezonul respectiv, nefiind obligatoriu sa folositi toate sucurile recomandate. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate intr-o singura zi.
- In timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, tincturile de plante, pulberi de plante, argila, iar extern se pot practica toate procedurile indicate.
- In fiecare dimineata, timp de 7 zile se va face o clisma cu 1 litru de infuzie calduta de musetel. Dupa aceea, se mai poate face o clisma la o saptamana, vreme de o luna.Clisma va ajuta mult la dezintoxicarea organismului si eliminarea toxinelor.
- Cura interna cu carbune vegetal. Carbunele vegetal, marele colector de toxine, poate reduce nivelul acidului uric. Amestecati o lingurita de pulbere de carbune vegetal cu 100 ml de apa, apoi beti dimineata, vreme de 3 saptamani(in loc de cafea!). Se poate gasi pulbere de carbune in farmacii sub forma de capsule.
Dupa cura de sucuri, puteti continua tratamentul
consumand legume, fructe crude, si sucuri inca o perioada de 2-3 luni de zile.
Puteti folosi grau incoltit, fulgi de ovaz, sau alti fulgi de cereale (sa nu
aiba adaos de zahar sau sare), seminte crude (floarea soarelui, in, dovleac),
multe salate de radacinoase si verdeturi si o ambudenta de fructe. Adoptati un
program regulat de mese (2 sau maxim 3), consumand cu 30 de minute inainte de
masa un pahar (250 ml) de suc(din cele indicate mai sus). nu mancati nimic intre
mese, ci beti doar apa si ceaiuri.
Se recomanda urmatoarele sucuri:
-Telina (radacina si frunze)-150 ml suc /zi. Sucul de
telina este unul din cei mai buni reglatori hormonali, are efect antiinflamator,
depurativ si chiar usor calmant pentru durere. Poate fi combinat cu putin suc
de morcov, in propotie egala, sau morcov in proportie dubla. Incercati sa
consumati vreme de 3 saptamani acest suc si veti avea rezultate bune.
- Sucul de coacăze facilitează eliminarea acidului uric din organism.
Pentru a-l prepara ai nevoie de:
¼ cană de coacăze
1 l de apă
Fierbe coacăzele în apă timp de trei minute și lasă băutura obținută să se răcească puțin.
Strecoar-o și bea-o pe tot parcursul zilei.
Pentru a amplifica efectele benefice ale acestui tratament, poți consuma coacăze dimineața sau ca desert (include-le în iaurturi, sucuri, smoothie-uri sau salate de fructe).
- Urzica -1-2 pahare/zi. Faceti o cura de cel putin 1 luna
cu sucul dw urzica. Urzica are efecte diuretice si regenerative asupra
epitelului renal. Actiunea diuretic-depurativa se manifesta prin eliminarea
acidului uric, a clorurilor si a ureei.
-Patrunjel(frunze)- pahar/zi. Sucul se obtine la blender,
in amestec cu apa. Sucul de patrunjel este valoros pentru eliminarea otravurilor
din organism. Patrunjelul are efect activ asupra tubulilor in rinichi,
neutralizand si provaocand excretia reziduurilor care contin acid uric. Prin
prezenta subtantei denumita apiol pe care o contine,contribuie la concentratia
ureei.
-Varza 1 pahar/ zi. Sucul de varza are efecte
reconstitutive asupra organismului, vitaminizante, diuretice, antiinflamatoare,
elimina edemele. Puteti adauga putin suc de morcov, pentru corectarea gustului.
- Castravetele- 1pahar / zi, dizolvant al acidului uric si
al uratilor, provoaca si ajuta la eliminarea unor substante toxice din organism.
- Orz verde- 1-2 pahare/zi. Sucul de orz verde are si
efecte antiinflamatorii si imunostimulante puternice.
- Pere si mere-1-2 pahare/zi .Perele si merele au efecte
remarcabile de stimulare a functiei renale, ajutand la eliminarea acidului uric.
Alcalinizeaza organismul devenit acidifiant.
- Struguri-1-2 pahare / zi. Strugurii mobilizeaza si
elimina acidul uric din organism, fiind un adevarat maturator de toxine si
tumori.
- Lamaile- sucul de la 2 lamai/zi. Se va bea obligatoriu cu
paiul. Sucul de lamaie este un activator al globuleleor albe, alcalinizant al
organismului, antigutos, antireumatismal, antianemic cu actiune buna
hematopoietica.
- Lucerna - susține detoxifierea naturală a organismului și facilitează eliminarea colesterolului „rău” și a acidului uric.
Ingrediente
1 mână de lucernă
1 cană de apă
Mod de preparare
Pune ambele ingrediente într-o oală pentru sosuri și fierbe-le timp de trei minute. Acoperă oala cu un capac, ia-o de pe foc și lasă amestecul să stea timp de cinci minute. Strecoară ceaiul obținut, îndulcește-l după gust și bea-l.
Poți consuma cel mult două căni de ceai de lucernă pe zi.
- Trifoiul roșu - este un ingredient ideal pentru cei care suferă de gută și vor să-și detoxifieze organismul.
Ingrediente
2 linguri (30 g) de frunze de trifoi roșu uscate
1 cană de apă fierbinte
Mod de preparare
Introdu frunzele în apa fierbinte și lasă amestecul să infuzeze timp de șase minute.
Strecoară ceaiul obținut, îndulcește-l dacă vrei și consumă-l imediat.
Alte recomandari dietetice
- Dintre fructele cele mai bune sunt: strugurii, lamaia,
agrisele, coacazele negre, catina, fragii, capsuni, visine, ciresele, zmeura,
merele, perele, piersicile.
- Dintre legume si verdeturi: telina, praz,
pastarnac(radacina si frunze), patrujel(radacina si frunze), ridiche neagra si
rosie, napi, varza, conopida, pepeni verzi si galbeni, fasole verde, salata
verde, usturoi, ceapa, castravete, urzca, papadie.
-Consumati foarte des salata din radacinoase rase sau
tocate marunt: radacina de telina, patrunjel, pastarnac, morcov. Acriti-le cu
suc de lamaie si renuntati la sare. Salatele cu multa telina sunt un excelent
calmant pentru durere. De aseamenea, salata de laptuca este excelenta, la care
se poate adauga si papadie. Salatele de varza, napi, gulii si conopida sunt
foarte valoroase. La alte mese consumati salata de fructe. Aceste va vor
energiza si va vor renoii organismul.
-Consumati zilnic 3-4 linguri de grau germinat. Il puteti
adauga la salate de fructe sau legume, dar si in combinatie cu miere si nuca
macinata. Germenii contin foarte multe enzime, substante vii ce stopeaza
degenerarea si imbatranirea organismului.
- Consumati usturoi cat mai des. Acesta revigoreaza sistemul
imunitar si reduce durerile artritice.
- in locul zaharului folositi mierea si fructele.
- Consumati paine din faina integrala, cu tarate.